Mikä on erikoispelargonian ja keräilypelargonian ero?

25.09.2023

( Juhalle ja Marjalle, huomio..teksti on sikinsokin, eikä ihan ajatuksella kirjoitetttu, kirjoitetaan yhdessä järkeväksi) 

Tätä meiltä usein kysytään joten ajattelimme avata näitä kahta käsitettä hieman.

Erikoispelargoniat  ovat yleisesti ottaen pelargonioita joita tuotetaan ympäri maailmaa enemmän myyntiin kesäsesonkien aikaan kuin harvinaisempia keräilypelargoneja. Erikoispelargoneja ovat mm. enkelipelargoniat, ------ jne.

Näitä edellä mainittuja siis kutsutaan  erikoispelargoneiksi ja ne taasen eroavat niin sanotuista tavallisista, edullisemmista, nimettömistä pelargoneista, joita kutsutaan vain niiden värien mukaan, kuten; punainen, lohen punainen, valkoinen ja niin edelleen--------------

Keräilypelargonit poikkeavat näistä kahdesta edellisestä siten, että ne ovat harvinaisempia, koska niitä tulee vuosittain myyntiin pienempiä määriä ja usein niitä kasvattaa ja vuodesta toiseen vaalii, erityiset puutarhat, kuten meidän Puutarhamme Kouvolassa.

Osa niin kutsutuista emotaimista ovat yhtä vanhoja kuin yli sata vuotias puutarhamme tai jopa vanhempia. Näihin harvinaisuuksiin kuuluvat mm. Muolaan evakko, Helsinki 45, Ruotsin mummo jne. 

Kuitenkin, niin kuin kaikessa, kauneus on katsojan silmissä ja kaikki pelargoniat ovat meidän mielestä kauniita ja asiakkaammekin valitsevat pelargoneja trendien ja omien mieltymysten mukaan. Toki on sitten olemassa vannoutuneita pelargonia harrastajia, jotka keräävät näitä harvinaisuuksia ja kasvattavat omaa puutarhaansa vuosivuodelta sekä aloittelevia  harrastajia. Nuorimmat meillä käyneet pelargoni harrastajat ovat olleet alle 10 vuotiaita ja vanhimmat lähes sata vuotiaita. Joten tämä keräilyharrastus ei katso ikää, pelargoneja on vain saatava lisää. Verkkokaupassamme voit tutustua keräily-sekä erikoispelargoneihin, siinä riittääkin puuhaa, sillä kaiken kaikkiaan meillä Peltosen Puutarhalla on noin 150-200 eri nimistä pelargoniaa.  Alla kuvassa näet: ---- pelargonian. Eikös ole kaunis ja herkkä!  Ehkäpä sinun ensikesän suosikki

Tästä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.